Direktlänk till inlägg 11 januari 2017
Idag blev det som planerat.
Jag ska dela med mig av ett mattips.
Hinner INTE mer.
Obs!Som jag har nämnt tidigare.
Så har jag verkligen blivit bättre på att laga mat.
TRUST ME.
Idag tänkte jag helt enkelt dela med mig av det som jag nuförtiden brukar laga mest.
Pasta med köttbullar.
Fan vad tråkigt!
Nej.Det behöver inte vara det.
Dax för mig att visa mina matkunskaper.
Jag ska göra tråkig maträtt till lyxig maträtt!
Du behöver
pasta(INTE SPAGETHI)
köttbullar(hemgjorda eller köpta erat val)
MAGARIN
RAPSOLJA
citrondroppar/syra(antigen använder man sig av en riktig citron eller citrondroppar från burk)
SALT
vitpeppar
grillkrydda
Gör såhär
1.sätt på högsta värmen på spisen
2.häll i ett överflöd magarin(som sagt fett är bra för huden)
3.lägg i köttbullarna.Nu med högsta värmen på så få man hålla koll på dem.Stek dem ca 1-2 min.
4.sänk värmen såpass nästan till det lägsta(1 volymgrad eller 2).Låt dom "puttra".
5.koka upp vatten.
6.häll i pastan.
7.häll i rapsolja(här behöver du ju inte ta ett överföd,fettet får du från det stekta margarinet.Dock va inte rädd för att hälla på!
8.SALTA PÅ!(salten höjer verkligen smaken och är bra för att man bättre ska ta upp järn)
9.Låt det koka(jag tror jag brukar låta det koka upp 5 min,det stå ju annars på paketet)
10.Fokus på köttbullarna!
11.Nu är det dax att krydda på köttbullarna,jag använder mig av vitpeppar och grillkrydda,ibland har jag också tagit på svartpeppar.Ös på!(kryddorna gör köttet betydligt mer matigt ochhöjer upp en mustigare färg)
12.Nu är det dax att värma till körbullarna ordentligt!Höj värmen,NÄSTAN till det högsta.
Använd stekspaden för att "dra om" köttbullarna,detsamma som att vända dem.
Va en "riktig" kock!"
Skaka" stekpannan så de bli lite "omkastade"
Detta gör ca 1-2 min.
13.NU SKA BÅDE KÖTTBULLARNA OCH DET ÄR LAGOM TID FÖR PASTAN ATT UNGEFÄR SAMTIDIGT ATT BLI FÄRDIGA.
14.STÄNG AV BÅDA PLATTARONA.Dra ifrån stekpannan med köttbullarna åt sidan.
15.Nu ska Du ta pastan.Hälla av nästan Allt vatten.Låt stå i en sil.
16.Nu kan du snabbt plocka undan varorna som ine behövs längre.(Ett städat kök-ordning och reda är alltid trevligast!)
19.Till pastan! Häll av det sista vattnet i silen.
20.Medans dem fortfarna är "ångvarma"(det kan ha hunnit svalnat mer) så är det NU dax för att spä på med citrondroppar/syra.(som sagt antigen från en riktig citron eller det gå lika bra med citrondroppar från burk)
Här ska du ta med måtta!(citron ger den "matta"pastan ett Fräsct Lyft!)Man kommer känna "somrig"smak.
21.Ta nu köttbullarna som är omringat av ett överflöd med stekt margarin.Detta ska nu hällas över till pastan!
(Nu kommer pastan blir ett med köttbullarna.Dessutom kommer fettet från stekpannan ge pastan som redan hunnit torka till lite en extra boost och smidighet.Dem ska Inte behövavara torra Nu.)
22.KLART
När det kommer till grönt till Denna rätten så rekomendera jag absolut ett "Svalare" och Fruktigare Tillbehör!
För att dämpa den varma kokande matkänslan med rätt mycket fett.
Dethär är mina rekomendationer:
-fikonmarmelad!(lite på sidan är riktigt gott)
-Apelsin
-Spenat(funkar alltid)
Sådär ja!
Jag hinner faktiskt inte,även då jag ska göra mina inlägg ordentliga,så få det va idag,för jag hinner verkligen INTE göra en snygg design.
Hoppas Det blir LÄTTLÄST ändå.
Hoppas ni prova på denhär maträtten.
Ni som Inte gör det-Skyll er själva!
Ni missar något.
SMAKLIG MÅLTID!
KOM IHÅG:DU ÄR VAD DU ÄTER.
Ja. Det blev sent idag med. Egentligen har jag inte hat så fullt upp idag. Idag har jag verkligen sovit ut.Jag vet det låter rätt ironiskt,med tanke på att jag alltid prata om hur mycket jag älskar att sova. Men alltså fast jag typ ...
Oj! Så sent det blev. Jag har haft fullt upp idag. Så det enda jag säjer till alla er läsare är GODNATT OCH SOV GOTT! VI SES IMORGON! ...
Nu tänkte jag äntligen sätta igång! Ska bli skönt att äntligen skriva/blogga mitt första riktiga inlägg! Nu kör jag! Idag tänkte jag ge MINA EGNA SKÖNHETSTIPS! 1.SÖMN Ja.Skönhetsömn. Utifrån egna erfarenheter så vet jag hur st...
Okej. Nu har jag fan åter igen raderat/rensat Allt på bloggen! Varför? Jo för jag är lite av en perfetionist.(ironiskt stavar jag nu särket fel) Jag vill att min blogg ska vara Hel och Ren om man säjer så. Alltså vill inte behöva se t...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 | 8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|